May/September

2014

Painted Aluminum, Stainless Steel

55’ H x 265’ W x 4’ D

Eskenazi Hospital, Indianapolis, IN

This project began with an interest in challenging the typical notion of the parking structure as an unappreciated infrastructural typology by transforming the new Eskenazi Hospital parking structure into a binary, synthetic terrain. A field of 7,000 angled metal panels in conjunction with an articulated east/west color strategy creates a dynamic facade system that offers observers a unique visual experience depending on their vantage point and the pace at which they are moving through the site. In this way, pedestrians and within close proximity to the hospital will experience a noticeable, dappled shift in color and transparency as they move, while motorists driving along W. Michigan Street will experience a faster, gradient color shift which changes depending on their direction of travel.

Rob Ley Studio - Los Angeles, CA - Public Art 

  • Instagram Social Icon